Jogi képviselet

Ingatlan szakjogászaink szakmai tudása, elhivatottsága biztos kezet nyújt eladónak és vásárlónak egyaránt az adásvételi szerződés jogi útvesztőjében. Ügyvédeink teljes körű jogi tájékoztatást biztosítanak ügyfeleinknek, beleértve az adó- és illeték szabályokat, és a tulajdonszerzés egyéb formáit is (pl.: ajándékozás, csere, tartás, végrendelkezés, öröklés) egy-egy jogügylet során. Igény szerint egyéb jogi területen is segítséget nyújtanak az érdeklődőknek, sőt átvállalják a vevőktől az adásvételi szerződés során a tulajdonjog bejegyzés földhivatali ügyintézését is.Ügyvédeink a Tipp Ingatlaniroda által nyújtott hiteltanácsadásra és hitelügyintézésre tekintettel naprakészek a bankhitellel vegyes adásvételi szerződések megszerkesztésében, valamint a hitellel és egyéb tartozásokkal terhelt ingatlanok tehermentesítésében is.

Először is azt kell tisztázni, hogy mit tekintünk jogi képviseletnek. A jogi képviselet azt jelenti, hogy az eljárásban helyettünk, de a mi nevünkben a képviselő tesz meg mindent, azaz ő jelenik meg a tárgyaláson, ő készíti a beadványokat, ő tartja a kapcsolatot a bírósággal.

Kötelező jogi képviselet esetén meghatalmazással ügyvéd, ügyvédi iroda, munkaadója ügyeiben a kamarai jogtanácsos járhat el. Ha nem kötelező a jogi képviselet, akkor a fentieken kívül a hozzátartozónk vagy a pertársunk (vagy annak képviselője) is eljárhat.

A 2018. január 1. után indult polgári perekben első- és másodfokon is kötelező a jogi képviselet, ha a törvényszéken folyik az ügy, ha pedig jogi képviselő nélkül járunk el, akkor a bíróság semmit sem vesz figyelembe abból, amit teszünk, ugyanakkor tájékoztatást nyújt arról, hogy jogi képviselőt (pl. ügyvédet) kell meghatalmaznunk.

A járásbíróságon és a munkaügyi bíróságon továbbra sem kötelező a jogi képviselet: személyesen saját magunk is eljárhatunk, persze a lehetőség adott arra is, hogy jogi képviselőt hatalmazzunk meg. Azt azonban tudni kell, hogy ha a járásbíróságon vagy a munkaügyi bíróságon jogi képviselőt bízunk meg, akkor kötelesek vagyunk fenntartani a jogi képviseletet végig az eljárás során, s csupán egy alkalommal lehet visszatérni a személyes eljárásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük